Kursus

3-dages kursus og certificering i Bæredygtig Agil Projektledelse

I følge IPMA er mere end 30 % af den vestlige økonomi bundet op i projekter. Hertil kommer produktudvikling. Vi har med andre ord mulighed for at gøre en stor forskel for verdens tilstand ved at indarbejde bæredygtighed i vores projekter, og hos ChangeGroup ønsker vi at gøre en forskel.

I samarbejde med Plan A udbyder vi derfor verdens første kursus, som kombinerer bæredygtighed og agil projektledelse. Her lærer du, hvordan I helt konkret gennemfører bæredygtighedsprojekter fra start til slut, og hvordan I kan tilpasse metoden fra projekt til projekt – uanset om I har geografisk spredte og/eller samlede teams.

Præcis adresse tilgår i tilpas tid forud for kurset.

Pris

Kr. 8.750,-

Dato & tid

14.-16. november 2022
Kl. 09:00 - 16:30

Normalprisen er 12.490 kr., men igennem ChangeGroup får du kurset til 8.750 kr. Priserne er ekskl. moms.

Tilmeld
Kathrine Krogbeck
Vil du vide mere?

Katrine Krogbeck, Rekrutterings- og konsulentchef

Praktisk information

Målgruppe

Kurset henvender sig til projektledere, bæredygtighedsmedarbejdere, teamledere, Scrum Masters, Product Owners, projektdeltagere, forretningsanalytikere, proceskonsulenter, PMO-medlemmer, forandringsledere, mellemledere og andre, der ønsker at vide, hvordan man kan levere bæredygtige projekter til tiden. Der er ingen forudsætninger for at deltage på kurset.

Følgende er med i prisen

-Adgang til videomateriale samt tilhørende opgaver forud for kurset og i 30 dage efter kursusafslutning.

-Tre dages kursus, hvor du kan deltage fysisk og/eller online.

-IT-platforme og centrale dokumenter, som sætter jer i stand til at gennemføre jeres projekter efter kurset.

-Præsentationsmateriale, øvelser mm. til kurset.

-Det er muligt at tilkøbe et års medlemskab af vores Sustainable Agile Community for 2.500 kr. ekskl. moms (normalpris 5.000 ekskl. moms).

Certificering

Kurset forbereder dig til certificeringen Sustainable Agile. Denne certificering er inkluderet i prisen.

Undervisningsform

Kurset anvender blended learning. Det betyder blandt andet, at al undervisning kan gennemføres online, så du kan vælge mellem fysisk deltagelse og/eller at være med online. Vi anvender topprofessionelt konferenceudstyr for at sikre onlinedeltagernes udbytte. Læs mere i afsnittet om undervisningsform herunder.

Hvorfor skal du dygtiggøre dig inden for bæredygtighed?

Ifølge tal fra International Project Management Association er mere end 30 % af den vestlige økonomi bundet op i projekter, og projekters aftryk på verdens tilstand er derfor massiv. Som virksomhed, og som projektleder, har du derfor mulighed for at gøre en stor forskel ved at indarbejde bæredygtighed i dine projekter.

Hos ChangeGroup oplever vi en stejlt stigende efterspørgsel fra vores kunder efter konsulenter med erfaring inden for bæredygtig projektledelse. Vi tror på, at fremtiden SKAL være bæredygtig og som rådgiverhus har vi valgt at være frontløber på den bæredygtige projektleder. Du kan nu blive uddannet bæredygtig projektleder, og derved sikre dig din plads som fremtidens projektleder.

Kursusbeskrivelse

 

På kurset arbejder vi med:

  • Hvorfor bæredygtighed er relevant?
  • Den gældende lovgivning vedrørende bæredygtighed.
  • De informationer, der er tilgængelige hos blandt andet FN.
  • Hvordan I kan facilitere værdiskabelse, som vedrører bæredygtighed.
  • Agile grundbegreber.
  • Hvilke agile rammeværk, der er designet til hvad og hvordan de kan sameksistere.
  • Struktur, rammesætning og organisering af projektet.
  • Indsamling af brugerbehov.
  • Facilitering af specifikationsworkshops.
  • To-niveau planlægning – dels for hele fremstillingsforløbet, dels for det kommende sprint/iteration.
  • Facilitering af fremstillingsforløbet i form af sprints/iterationer og ditto -skift.
  • Hvordan og hvor I kan synliggøre projekters og virksomheders bidrag til bæredygtighed.

Kursistens udbytte

  • Bidrage til bæredygtighed gennem jeres projekter.
  • Levere bæredygtige projekter til tiden – eller før.
  • Rammesætte og sætte struktur på bæredygtige projekter.
  • Skabe struktureret data, som kan bruges hurtigt og effektivt til at tilpasse projektleverancen og leverancens egenskaber. Alt sammen i samspil med styregruppen, kunden, leverandøren eller andre, der har indflydelse på projektets værdiskabelse i hele bæredygtighedens bredde, frem til leverancerne skal genanvendes.
  • Skabe bedre resultater, hurtigere.
  • Gennemføre projekter online.
  • Arbejde på en måde, hvor trivsel og energiniveau går op, måned efter måned.
  • Sikre læring i hele projektets varighed.
  • Skabe transparens i projektet.
  • Facilitere samarbejde på tværs af organisationer, afdelinger og kulturer.
  • Sikre, at I har styr på projektet.
  • Sikre, at I kan rapportere den bæredygtighedsværdi, jeres projekter skaber.

 

Virksomhedens udbytte

  • Mulighed for at gøre jeres projekter bæredygtige.
  • Bedre mulighed for at overholde gældende lovgivning på bæredygtighedsområdet.
  • Synliggørelse af den bæredygtighedsværdi jeres projekter skaber gennem rapportering til f.eks. FN.
  • Tydelighed omkring hvordan jeres virksomhed ønsker at bidrage til bæredygtighed.
  • Tiltrække og fastholde medarbejdere, for hvem bæredygtighed er vigtigt.
  • Mulighed for at genbruge specifikationer fra ét projekt til et andet lignende projekt. Her har vi oplevet tidsbesparelser på op til 80 % af specifikationsarbejdet.
  • Nye medarbejdere bliver hurtigt i stand til at udføre leverancer i projektet.
  • Hurtigere projektgennemførsel via mindre om-igen-arbejde.
  • Værdiskabelse allerede tidligt i byggefasen. Det giver virksomheden fleksibilitet til at omplacere medarbejderne i tilfælde af ændrede prioriteter.
  • Hvis I har en stagegate projektmodel, bliver det overskueligt at implementere denne agile projektmodel
  • En fælles projekttilgang, der kan bruges på tværs i virksomheden.
  • Når I vælger at bruge denne projekttilgang i samarbejdet med jeres leverandører, så opnår I, at virksomhedens medarbejdere kender projekttilgangen bedre end de skiftende leverandører. Det øger jobtilfredsheden og sikrer den nødvendige indsigt i projektets forløb.
bæredygtighed bæredygtig agil projektledelse Scrum, SAFe® og agile projekter

Sustainable Agile Community

I forlængelse af kurset kan du tilkøbe adgang til Sustainable Agile Community, hvor du har mulighed for at deltage i vores Sustainable netværksarrangementer, workshops i Danmark, adgang til undervisningsvideoer og blive inviteret med til de mest indflydelsesrige bæredygtigheds- og web 3.0 konferencer som f.eks. World Economic Forum, FN General Assembly, SXSW, Cannes Lions og Consensus. Her vil du have mulighed for at tale og netværke. På den måde vil community’et styrke dit netværk lokalt og globalt inden for sustainability i verden, som vi kender den i dag og i web 3.0.

bæredygtig Scrum, SAFe® og agile projekter

Undervisningsform

Kurset anvender blended learning. Før kursusopstart opfordrer vi kursisterne til at se ca. tre timers undervisningsvideoer. De handler om den agile del af projekttilgangen og bringer jer fra start til slut i projektet. Videoforberedelsen gør os i stand til at bruge kursustiden mere effektivt til at fokusere på praktiske caseøvelser, relateren til egen dagligdag og endelig refleksion. Denne undervisningsform øger indlæringen markant i forhold til traditionel kursusvirksomhed. Al undervisning kan gennemføres online, så du kan vælge mellem fysisk deltagelse eller at være med online. Vi anvender topprofessionelt konferenceudstyr for at sikre onlinedeltagernes udbytte. Gratis e-læring Forud for kurset får alle kursister gratis adgang til i alt seks-syv timers undervisningsvideoer med øvelser og efter kurset beholder deltagerne gratis adgang til de samme videoer i 30 dage.

Kursus i bæredygtig Scrum, SAFe® og agile projekter

Undervisere

Lasse Borris Sørensen

Sustainability Agile Coach & CEO hos Plan A

Lasse underviser/har undervist i regi af Plan A, Mannaz, Teknologisk Institut, DTU, Dansk IT, Finansforbundet, Lederne og på en lang række virksomhedskurser.

Kursus i bæredygtig Scrum, SAFe® og agile projekter

Ann Rosenberg

Co-founder af FNs SDG Ambition og 25 års erfaring med bæredygtighed

Co-founder af FNs SDG Ambition og har 25 års erfaring med bæredygtighed i forretningsverdenen. Derudover bidrager Ann Rosenberg med hendes 21 års erfaring fra SAP. Ann er Executive Sustainability Tech Advisor web 2.0 og 3.0 (Blockchain, metaverse, DAO og NFT), Board Member, forfatter og TEDx-taler. Ann er dedikeret til at udbrede FNs SDGs.

Firmakursus

Har du flere medarbejdere, som har brug for kvalifikationer indenfor Sustainable Agile Projects? Eller ønsker du at skabe en fælles forståelse af bæredygtigt fokus i din virksomhed? Så er firmakurser måske lige noget for dig. Vi skræddersyr firmakurser efter jeres behov. Kontakt os for yderligere information.

FNs Verdensmål bæredygtighed Kursus i bæredygtig Scrum, SAFe® og agile projekter

FN's bæredygtighedsmål

FNs 17 verdensmål er designet til at hjælpe nationer til at optræde mere bæredygtigt. For også at sikre virksomhedernes bidrag til en mere bæredygtig verden, har FN etableret SDG Ambition. Da projekterne oftest finder sted i firmaregi, anvender vi SDG Ambition, som vores rammeværk for bæredygtighed. Historisk set har projekter typisk forholdt sig primært til økonomi. Nu breder FN værdibegrebet ud til også at omfatte miljø, sociale forhold, økonomi, partnerskaber og fred. Det bæredygtige fokus i kurset giver forståelse for, at det ikke længere tilstrækkeligt, at projektet fokuserer frem til afleveringsdagen, da en stor del af påvirkningen kommer fra de produkter, det enkelte projekt frembringer. Derfor er der brug for en meget længere tidshorisont. Den bredere værdiforståelse og den længere tidshorisont medfører, at antallet af kilder, der kan påvirke projektet, stiger markant. Derfor er det helt afgørende, at projekttilgangen er bygget til at kunne tilpasse sig hurtigt og effektivt.

Agil projektledelse
Netop dét er agil projektledelse designet til. Derfor er Sustainable Agile Projects baseret på den globalt ledende tilgang inden for agil projektledelse – Agile PM® fra Agile Business Consortium – med et stærkt fokus på praktikken.